Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar

Endelig en tre-poenger!

L.I.K. vant 4-3!

Innstillingen og målsettingen til dagens kamp var klar og tydelig - man skulle reise seg og revansjere seg. Man skulle kjempe for klubben, logoen og gi supporterne en opptur og et fint øyeblikk. Og det klarte man. L.I.K.-gutta leverte en god kamp og vant til slutt fullt fortjent 4-3 mot Grüner i siste seriekampen på hjemmebane.

L.I.K. gikk offensivt til verks og åpnet kampen aktivt. Det ga flere gode muligheter og overtak på gjestene. Seks minutter ut i kampen sendte Joakim Eidsa hjemmelaget i føringen på en nydelig styring. Litt senere ut i perioden fikk L.I.K. muligheten i overtall, en fase av spillet som har gitt bra utteling siste ukene. Og da det ble spill fem mot tre så hamret Jeppe Meyer inn en overtallscoring og la på til 2-0. Denne ledelsen hadde laget med seg inn til første pause.

På tampen av første periode pådro L.I.K. seg noen utvisninger, så man startet midtperioden i undertall med to mann mindre. Gjestene utnyttet også sitt forsøk i spill fem mot tre og reduserte tidlig. Kampen sto og vippet, men Martin Ellingsen brøt en tversoverpasning, avanserte inn mot mål og la på til 3-1 mellom beina på Marshall. Denne tomålsledelsen ridde hjemmelaget på en stund, men Grüner svarte første ved Skuterud, og så utlignet ved Halmrast fire minutter før pause. Dermed var det status quo og uavgjort inn til andre pause.

Tredje periode ble noe rotete, begge lag var litt mer forsiktige. Men likevel så man at Lillehammer turte noe mer, våget litt mer og hadde større ønske om å vinne. Så fort man vant pucken så var spillvendingene direkte og laget skapte flere gode muligheter. Lagene fikk også et forsøk hver i overtall, men det ga ingen uttelling. Vinnermålet skulle komme noe senere og det var en brennhet forward som skulle bli matchvinner. Adrian Ellingsen avsluttet et fint angrep med et skudd mellom beina på keeper og scoret i sin syvende kamp på rad da han satt inn 4-3 til stor jubel i Eidsiva Arena! De siste minuttene kontrollerte L.I.K. greit av og kjempet til seg til slutt en fortjent seier!

Det er selvsagt ikke disse kampene som skulle gi L.I.K. store overskrifter denne sesongen ved å slå bunnlaget Grüner, men som alle har fått med seg så har forutsetningene endret seg dramatisk siste månedenene. Når man kjemper på i en håpløs situasjon, gir alt, ofrer seg, bryr seg, så er det tungt og smertefullt å gå poengløse av banen flere kamper på rad. Og selv om L.I.K.-gutta har levert flere kamper man kan være stolte av i 2023 og skrapa med seg noen poeng, så var denne tre-poengeren utrolig deilig. Det var godt og viktig først og fremst for følelsen, for felleskapet.